TWEEINÉÉN

Langs het kanaal de Zuid-Willemsvaart te Zijtaart ligt een groot perceel waar een Ruimte Voor Ruimte project is gerealiseerd: varkensstallen maken plaats voor de ontwikkeling van een aantal nieuwe woningen. De opdracht bestond uit het ontwerp en begeleiden van twee van deze woningen, uitgevoerd als een twee onder één kapwoning. Een belangrijke eis uit het beeldkwaliteitsplan was de typologie van de langgevelboerderij, wat is uitgewerkt als een moderne interpretatie hiervan. De gevels zijn opgetrokken uit een rode baksteen in een tegelverband, de raampartijen zijn strak en sober verdeeld en het rieten dak is als een grafisch vlak ingewerkt tussen stalen dakranden. Elke plattegrond kent zijn eigen specifieke indeling die op maat gemaakt is voor de bewoners. Dit is bijvoorbeeld zichtbaar gemaakt in de achtergevel door verschillende grote glaspuien die de terrassen ontsluiten. De bijgebouwen zijn gemaakt als eenvoudige schuren en geheel uit verduurzaamd gebeitst hout opgetrokken, waar middels luiken het daglicht geregeld kan worden.

status | gereed
jaar | 2009-2013
programma | wonen
aannemers | Ponjé Bouwbedrijf, Hendriks Elektro, Rooijakkers Installatietechniek